top of page

UKK

 • Hur lång leveranstid är det?
  När din order är registrerad och betalad skickas din beställning med Postnord inom kort. Du får ett mail när din beställning skickats iväg. Ungefärlig leveranstid är 1-3 arbetsdagar om allt går som det skall, men ibland kan det ta upp till 1,5 vecka. Så beställ i tid! Kontakta mig om du inte fått leverans inom 2 veckor. Har du köpt en digital PDF skickas din länk omgående om du betalar med kort. Betalar du med Swish eller till bankgiro skickas din beställning så snart vi hanterat din inbetalning, det kan dröja några timmar.
 • Vilka Nissebrev skall jag börja med?
  Är det första året du beställer Nissebrev Julkalender skall du börja med År 1. Andra året beställer du uppföljaren År 2, och sedan År 3. Nissebreven är skrivna som en trilogi och du läser dem i ordning. Figurer och vissa händelser introduceras i År 1 och återkommer i uppföljarna.
 • Var kan jag hitta inspiration till nissebus?
  Titta gärna på Instagramkontot @nissebrev.se för att se bilder och förslag på hur du kan använda Nissebrev Julkalender och miniatyrprodukter. Vill du inspirera andra, tagga din bild med @nissebrev.se #nissebrevjulkalender #nissebrev
 • Behöver jag en nissedörr och miniatyrer till Nissebrev Julkalender?
  Breven är skrivna så att du inte behöver en nissedörr eller miniatyrer, men det går att lägga till dem i upplevelsen. Nisse sover i ett litet krypin som han hittat i ert hem. Hans säng är gjord av barnens strumpor. Skulle det dyka upp en nissedörr så är detta ett fantastiskt roligt inslag. Vad finns bakom dörren? Vad gör Nisse där inne? Det ena utesluter inte det andra. Du väljer själv om det vore kul om det dök upp miniatyrprodukter, men det är också helt frivilligt. Det går utmärkt att bara använda breven så som de är. Exempelvis så tappar Nisse sin gröna luva när han hoppade i soffan i År 1. Han undrar om barnen kan leta efter den. Så, antingen hittar barnen en grön liten luva, eller så gör dem inte det. Anpassa nivån på bus och förberedelser inför varje brev till vad du orkar.
 • Måste jag använda alla brev?
  Nej, det måste du inte! Vissa brev är skrivna så det är bra att de används tillsammans med ett tidigare brev, men vissa brev går bra att ta bort och ändra ordningen på. Detta skall vara en rolig upplevelse för hela familjen och tanken är att det skall minska stressen inför jul. Att med små medel skapa lite julmagi varje dag. När du läser upp det första Nissebrevet så kan du säga att Nisse kommer att lägga fram ett brev nästan varje dag fram till julafton, om du redan vet att du inte kommer orka förbereda inför varje dag. Lever du i en varannan vecka situation med barnen så får barnen sina brev när de är hemma hos dig. Du har möjlighet att justera upplevelsen så den passar dig. Barnen är glada oavsett om de bara får 5 brev och lite bus, eller 24 brev.
bottom of page